Storlogen Borelands vårmöte med Logen Venus i Fränsta som värd, 20 april 2013

Återigen har vi bröder i Storlogen Boreland träffats till årets Storlogemöte. Denna gång var Logen Venus i Fränsta värdloge för arrangemanget.
Redan på fredagseftermiddag samlades ämbetsmännen i SL till traditionellt ÄK med förberedelser för lördagens 3 möten. Särskilt inbjudna till ÄK var RSÄÄ Björn Cederberg och RSBibl Gunnar Persson. Under tiden arbetades det flitigt en trappa ner för att förbereda lördagens aktiviteter av Logen Venus bröder. Efter ÄK inbjöds samtliga närvarande med damer till middag i Treklöverns lokaler. En middag med mycket glädje och igenkännande bland de deltagande. Till middagen hade även  våra Norska bröder med damer anslutit sig  och den pytt med rödbetor som bjöds kändes väldigt internationell och nordisk. En och annan OP fick även plats vid detta tillfälle.
SÄÄ Lennart Cederberg hälsade oss varmt välkommen till dagens första möte med gradgivning i OÄ-graden, fem nya ”kedjemedlemmar” införlivades i kretsen av närvarande OÄ. Sedvanliga förhandlingar med val till olika ämbeten och utskott genomfördes.
Vid nästkommande möte hedrades tre bröder med vår ordensring.
Efter dessa två möten avbröts förhandlingarna och de cirka 35 bröderna transporterade sig snabbt till Hussborgs herrgård för intagande av lunch.
Klockan 14 00 var vi återsamlade för att fortsätta våra förhandlingar med gradgivning i Kapitelgraden. Tre bröder hade kallats till denna grad. Parentation genomfördes på ett stilfullt sätt av ämbetsmännen förstärkta av ROÄ Elof Mattsson, Logen Argo som dagen till ära hade iklätt sig rollen som S-organist, de väl valda musikstyckena utgjorde en mycket vacker och stilfull inramning till arrangemanget. Under året hade fyra bröder lämnat oss för alltid. En tyst minut avslutade minnesstunden.

RSÄÄ och RSBibl installerade ROÄ Bengt Ohlsson som ny SOÄ och RSÄÄ överlämnade postumt diplom till SOÄ Hans- Erik Lindström och som mottogs av sonen, SSkm Staffan Lindström.
Efter det att samtliga möten avklarats förklarade SÄÄ att dagens druidiska arbete var avklarat och SÄÄ Lennart Cederberg tackade de närvarande bröderna för sitt deltagande vid dagens möten.

Så blev det då dags att återvända till Hussborgs herrgård för att förbereda sig för kvällens bankett med våra förtjusande damer. En ny frackskjorta och byta av väst från svart till vit var väl det mest påtagliga i dessa förberedelser och naturligtvis att införliva våra damer som under dagen med fördel hade ägnat sig åt shopping i dess vidaste bemärkelse.
Vid sjutiden anländer vi så till den festligt dukade bankettlokalen som nu genomgått en stor förändring på ett par timmar. Från möteslokal till festlokal. Bröderna i Logen Venus, visserligen med stöd av ett antal damer hade snabbt och effektivt visat att man kan förändra lokalernas användningsområde. Mingel med bubbel och många kära återseenden från bröder med damer. Vi var ett 70-tal totalt som bänkade oss till ett festligt dukat bord och vi serverades en trerätters god och närande bankettmeny av allra högsta klass. Många tal, till fosterlandet till kvinnan och även till mannen framfördes under kvällen. Två bröder från Logen Argo i Ånge, Alf Norman och Anders Nilsson underhöll med Bellman och Vreeswijk, ett mycket uppskattat inslag med stående ovationer som följd.

Damklubben passade på och saluterade med ett lotteri med många fina vinster.
Efter att borden dukats av och flyttats startade dansen och gemytligheten som funnits hela kvällen fortsatte långt in på småtimmarna.
Vi som var där passar på att tacka logevärden Sven-Erik Strand och Logen Venus FU för en fantastisk trevlig kväll. Väl mött i Kramfors nästa år, den 12 april 2014.
Vid tangenterna, Gunnar Persson