Reception 060218

22 Logen Derva, Östersund
Eu-möte med gradgivning och reception 18 februari 2006

Det här med att gradgivning, intagning och reception är en stor och högtidlig begivenhet som man tar på stort allvar och därför kanske anspänningen inför detta blir lite extra stor. Jag undrar om inte alla på något vis har råkat ut för någon slags överraskning i samband med denna tilldragelse.
Jag tänker på hur man går och funderar på hur det kommer att fungera, vad ställs för frågor vad blir man utsatt för? När jag själv tänker tillbaka på hur det var vid intagning till Eu, så är det mest det rutiga golvet i Lunden som etsat sig fast i minnet.
Man lägger fram kläder och förbereder sig som man tycker, på bästa sätt.
Eftersom det inte är mycket som får gå snett, då det inte finns mycket tid över för att springa ut och köpa en ny skjorta när man väl står framför spegeln och upptäcker att halsvidden inte överstämmer med sina egna önskemål. En knapp, skosnöret eller nåt annat som inte fungerar. Eller som i mitt fall manschettknapparna som av någon anledning inte låg där de skulle ha gjort.

Då kommer paniken krypande. Förhoppningsvis så är affären öppen eller så finns grannar eller bekanta att tillgå. Men å andra sidan vilka grannar eller bekanta har just min storlek. Jag kunde i alla fall låna manschettknappar av grannen.
Det visade sig sedan att min son hade lånat mina. Alltnog så avlöpte allt till det bästa.
Vi var 4 bröder, Torbjörn Rintzén, Bosse Thorhuus, Torsten Olsson-Holm, och Jahn-Martin Martinsson som välkomnades till Barder. Broder Ove Lundberg upphöjdes till Druid.
Samt invigning av 3 nya bröder, Anders Elmroth, Leif Moe och Kurt Lindqvist i Eubatgraden.
Vi hade besök från Logen Argo genom SÄÄ Elof Mattson och SSkr Hans-Erik Lindström från Logen Karlavagnen som tillsammans med SMÄ Gunnar Person Logen Derva vid en ceremoni i Lunden, utdelade Veterantecknet till Anders Lundström som varit med i Logen sedan 19 oktober 1980, samt till Per-Åke Asplund som fick Ordens stjärntecken, Per-Åke har varit med i Logen sedan 22 februari 1987.
Vi hade även besök av OÄ Stig Abrahamsson från Logen Karlavagnen som stod fadder för Kurt Lindqvist. Efter stunden i Lunden intogs en god middag med taffel under ledning av vår emenente
Lv Per-Åke Enarsson som vi tackar för ett väl utfört evenemang. I anslutning till kaffet hölls det många tal från och även till dagens huvudrollsinnehavare.


Bosse Th