Ordinarie möte med gradgivning och reception! Lördagen den 14 mars 2015

När Halvbarden tappade byxorna och om Druiden som försvann!
Ännu en Långlördag till ända. Tänker inte nämna något om mat och dryck för det vet ju alla att det brukar vara fulländat. Men att vi fick tillfälle att se 3 bröder upphöjas till Druider, att vi fick välkomna 4 bröder till Bardgraden samt sist men inte minst fick vi inviga en ny broder i vår loge, måste man ju skriva om. För övrigt så var det 33 bröder som hörsammat denna dag.
Namnen på våra bröder Druider:
Bengt-Owe Palmgren, konsult i det mesta, Bengt Abrahamsson, tillika vår nya LV, nå´n slags konsult och Leif Nilsson som jobbar fackligt.
Våra nya Barder heter: Fredrik Norredahl, fastigheter, Jörgen Larsson, banktjänsteman,
Pål-Örjan Wågegård, skogsbranchen och Mikael Bäckström, professor.
Och till sist vår nye Eubatbroder, Claes Wretman, IT-konsult.

Hur gick det då med de tappade byxorna,  och Druiden som försvann?
Man kan kanske tycka att det låter som en skröna. Men så här var det!
Man ska ju inte skriva något om det som händer i lunden, men här kommer jag att göra ett undantag. Under ceremonin vid utdelningen av stjärntecken och ÄÄ beordrar med sina tre klubbslag alla att resa sig, händer det som inte bör ske. Åtminstone inte för halvbarden. När halvbarden vid ÄÄ:s ena sida reser sig upp så lossnar dennes hängslen, och byxorna faller till golvet! Ridå.
När det gäller den försvunne Druiden så var det som så, att när det var dags för fotografering för att komplettera detta skriveri så fanns han icke att tillgå. Eftersom gamla män har en tendens att kliva ut genom fönster så var vi tvungna att kolla dessa, för vi håller till högst upp i Rådhusets lokaler och det är en bit ner till marken. Efter ett tag så hör vi hur det skramlar och ramlar från vindsvåningen. Det visar sig att dörren till vinden gått i baklås och Druiden blivit fast där. Men kunde med vår hjälp, medtagen komma ut i friheten. Eftersom han också bör föräras på bild så får det bli en singelbild på honom!

Bildtexter
Gruppbild 1
Fr v: Pål-Örjan Wågegård, Fredrik Norredahl, Mikael Bäckström, Jörgen Larsson, Claes Wretman, Bengt-Owe Palmgren, Leif Nilsson.
Singelbild: Den försvunne Druiden Bengt Abrahamsson.
Gruppbild 2
Fr v: Bo-Göran Karlsson, Roland Forsgren, Rolf Jonsson, Hans Olsson, Peter Vather.
Gruppbild 3
Fr v: Förtroligt samtal mellan Dick Granqvist, Kurt-Olov Göransson, och Hans Andersson
Stjärntecken: Mikael Markgren och Kjell Wessén


Text & bild: Bosse Th