OÄ-dagen med Eu-möte och ideellt inslag 13 januari 2011

OÄ-dagen är väl en sådan dag då allt kan förväntas hända, och denna dag inget undantag.
En rolig tillställning kan tyckas då det hände en del oförutsägbara saker. Man kan undra om ”gubbarna” ingen nämnd ingen glömd led av nå´n slags ”Alzheimer Light” den här kvällen. Namn glömdes bort, felsägningar, och till och med vår eminente och spelsäkre organist råkade halka på tangenterna vid några tillfällen. Nåja, vi som var med hade i alla fall en rolig stund i lunden. Oklart var också hur många bröder vi var denna kväll, det lades två olika bud, 27 eller 28 st.
Det idella inslaget denna kväll handlade om bodygard, livvakter och secret service.
Det var Tomas Skogsberg, fd polis som berättade episoder om sitt liv som bodyguard åt bland annat fd statsministern Ingvar Karlsson och andra ministrar i svenska regeringen. Han har även haft flera uppdrag utomlands. Numera driver han egen firma och arbetar som livvakt och hjälper till med säkerhetsfrågor och hotbildsanalyser. Bröderna var på alerten och ställde en mängd frågor vilket gjorde att Tomas ”tappade tråden” vid flertal tillfällen.
Broder Kjell Wessén fick denna kväll axla manteln som Lv och det klarade han galant där han till sin hjälp hade Mattias Jonsson och Jimmy Skoglund. Och som vanligt serverades en härlig måltid från vår krögare Stefan.
När jag gick hem vid 23-tiden efter en händelserik kväll var flertalet av bröderna kvar, och vad de hittade på framåt natten har jag ingen aning om.
Och till slut, Tack Torsten.
Bosse Th
Tomas Skogsberg