OÄ-dagen med Eu-möte och ideella inslag 17 januari 2013

Mikael Bäckström med 3 bollar i en

22 bröder hörsammade kallelsen till årets första möte som den här gången var Old-ärkarnas dag med allt vad det innebär. Egentligen skötte de sig riktigt bra utan några skandaler som man kan förvänta sig av dessa herrar som tappat bort både det ena och det andra, förutom kanske den där påbyggnaden som de spänner ihop med en livrem så byxorna sitter uppe, och kanske även säkrat upp med ett par hängslen. Nåja, alla kanske inte behöver hängslen.
Vi hade även två stycken presumtiva bröder med denna kväll och förhoppningsvis får vi se dem vid receptionen den 2 mars.
Kvällens ideella inslag i efterlogen som var två, inleddes av Mikael Bäckström, Universitetslektor i Sportteknologi vid Mittuniversitetet här i Östersund. Han berättade om hur de forskar i att utveckla olika vallningsmetoder och belag för skidåkare. De utvecklade även proteser för skidåkare. Fordons, verkstads och medicinteknologi ingår också i deras forskningsarbete där de ligger långt framme i utvecklingen.
För kvällens andra inslag stod våra musikanter Dan Hellström och Anders Nilsson, som underhöll oss till kaffet efter maten fram till det att vi drog oss sakta hemåt i natten efter en trevlig kväll.
Text & Bild: Bosse Th

Anders & Dan underhåller.