Luciafesten tisdag 13 december 2016

22 logen Derva Östersund
Eu-möte med Lucia 13 december 2016

Tänk att det blev Luciafirande i år igen!
Det var ”Knökfullt i lokalen” denna kväll och då menar jag både i lunden och i efterlogen.
Under Eu-mötet var 42 bröder samlade och i efterlogen var vi 75-80 personer inklusive damer som samsades om utrymmet för att äta jultallrik med efterföljande varmrätter i olika former.
Vid halv-tio snåret så dämpades belysningen och stämningen. Och där kommer de, inskridande från ingenstans sjungandes luciasången. Länets lucia med tärnor har återuppstått i år igen.
Som vanligt så fick de hjälp av församlingen med att sjunga Staffan var en stalledräng. Det har liksom blivit tradition av det.
En annan tradition vi har, är att vi bjuder in änkor efter bröder som inte finns bland oss längre.
En av dem, Gertrude Nilsson höll som vanligt ett bejublat tal vid maten. De övriga var Gertrude Windstedt och Doris Lundström.
Traditioner är till för att följas tycker också våra norska bröder som gästar oss varje år. De som var med oss i år var Karl J Meedby logen Nidarus, Nils Sten och Egil Kristiansen logen Belenus.
Bröderna Dan Hellström och Tord Forslund underhöll tillsammans med Dan´s dotter med sång och musik.
Som ny Logevärd fick Magnus Östman sitt ”elddop” denna kväll. Det är mycket som ska fixas och donas för att allt ska bli till belåtenhet för alla. Han hade även stor hjälp av ”inhyrda” bröder som hjälpte till med arrangemangen. Ett stort tack till dessa herrar.
Text & Foto
Bosse Th
p1090316 p1090334 p1090321

 

doris-lundstrom-gertrude-nilsson-gertrude-windstedttrumslagarpojken