Lucia 2010

22 Logen Derva Östersund
Eubatmöte med Lucia 13 december 2010
Årets sista Eu- möte med lucia hade samlat hela 53 bröder denna kväll. Eu-mötet avlöpte på sedvanligt sätt, varefter vi samlades i efterlogen för att äta en jultallrik och invänta kvinnligt besök. Broder Ingvar Eriksson rappade traditionsenligt sin ”Renen” med visst stöd av övriga bröder. Vi hade besök av Egil Kristiansen med fru Kari från logen Belenus från Stjördal i Norge. Samt våran egen ”Kaktus” Forsmark som troget återkommer varje år.
Så har det alltså åter varit dags för kanske den största begivenheten under året.
Mötet med lucia som även i år blev en mycket lyckad tillställning med lite bus från både bröder och lucia med tärnor. Lucia med följe har bara en svag aning när de kommer om att det kan hända något spektakel från brödernas sida, så de har garderat sig med ett extranummer, så även i år.
Bröderna vill tacka broder Peke (Per-Åke Enarsson) för att han under hösten ställt upp som Tf  logevärd då vår ordinarie logevärd har varit lite krasslig. Det var för övrigt Peke som drog igång det här med luciakvällen för flera år sedan och som sedan blivit tradition även från länets lucia med tärnor. Druiderna är alltid med på deras ”besökslista”.
Efter att lucian gått hem tog våra egna bröder, Dan Hellström, Björn Ulfson och Leif Moe över taktpinnen och underhöll oss med sång och gitarrspel kvällen lång.
Bosse Th

Lucia 2010