Gradgivningsmöte 3 mars 2013

Skulle det bli precis som vanligt denna söndag i mars månad?  Det är ju alltid en fundering man har i samband med att man tar fram fracken och försöker att få lite fason på den sedan senaste tillställningen. I början av dagen fanns det inget som skulle tyda på något annat inte ens efter genomfört vasalopp som fick en norsk segrare. Som om det inte skulle vara nog med alla norska medaljer i VM i Val di Fiemme.
Jag hade sedan tidigare bestämt att jag denna gång endast skulle besöka gradgivningen i EU-graden så jag fick inte förmånen att delta i den upphöjde brodern Jan Brolins gradgivning till Druid. Inte heller fick jag delta i Eubaterna, Magnus Kilhage och Bengt Abrahamssons välkomnande i Bardgraden. Men väl till kommande invigning av två nya bröder, Leif Nilsson och Uno Kallström samt utdelning av stjärntecken till bröderna OÄ Fredrik Fagerholm och Mikael Markgren skulle jag i god tid infinna mig till Logens högtidsmöte.
Men innan dess skulle ett VM-lopp över 50 km köras och det var vallat och klart för ytterligare ett norskt guld, trodde man, ända tills Johan Olsson tackade för sällskapet och stack i väg mot det hägrande målet och sedan vet väl alla hur det gick. Det var en av de svettigaste 5-milar man beskådat, en bragd som det kommer att talas länge om i skidvärden.
Efter denna triumf var det med lätta steg som färden mot logelokalen anträddes. Man möttes av välkomnande marschaller och brinnande kandelabrar i trapphuset samt ett tjugotal bröder som infunnit sig till dagens möte. SÄÄ Lennart Cederberg SL Boreland hade infunnit sig för att dela ut stjärntecken och ÄÄ Kjell Wessén med sina ämbetsmän invigde två nya bröder i vår Loge.

Efter det rituella mötet träffades vi i efterlogen och logevärden bjöd till en taffel med en väl komponerad meny som uppskattades av bröderna. Ett antal tal hölls till både fosterland, loge och till enskilda bröder. Sammantaget en trevlig kväll med goda bröder och när jag satte mig i bilen för att resa hem funderade jag på , vart tog norrmännen vägen på 5-milen i Val di Fiemme?

Text: Gunnar Persson

Fredrik Fagerholm & Mikael Marklund


Leif Nilsson, Magnus Kilhage, Jan Brolin, Bengt Abrahamsson, Uno Kallström