Trångsviken

22 Logen Derva, Östersund
Eu-möte  med ideellt inslag Torsdag 26 mars 2009.

Kvällens möte inleddes med en stund i lunden med sedvanligt möte.
Därefter var det samling av bröderna, inalles 32 st utanför Rådhusets trappa där broder Göran Westman som chaufför för kvällen lånat en buss som skulle föra oss vidare ca 4 mil  i västlig riktning, närmare bestämt till Trångsviken och Trångsvikens Chark AB. Färden gick bra då Lv Tomas Stålhandske hade sett till att valda delar av baren fanns med på bussen. Med en så lång resa framför sig så är det lätt att bli torr i halsen.

Väl framme vid Trångsvikens Chark AB väntade broder Marcus Fernström som är en av två delägare till firman.
Marcus tog oss med på en rundvandring i valda delar av fabriken eftersom det inte går för sig att vistas i alla lokaliteter enligt livsmedelslagar etc. Marcus berättade om att Trångsvikens Chark AB startade som ett familjeföretag 1932 och drevs så fram till 2003 då Marcus och delägaren Gunnar Gidlow köpte firman. Man har en omsättning på ca 8 milj/år och har 5 anställda. Korvtillverkning är huvudprodukten och utgör 70% av tillverkningen.
Vem har inte hört talas om Trångsvikens Falu- och prinskorvar.

Det var Marcus som lanserade begreppen “Rak & Ärlig” samt “Det enda raka”. Något som går hem hos kunderna som gillar Trångsvikens Charks raka falukorv.
Man håller även på med utveckling av nya produkter.
Charkfabriken flyttade in i nybyggda lokaler september 2006.
Efter rundvandringen bjöds det på korv i olika storlekar och smaker som blandades med väl valda drycker. Ett stort tack från bröderna som var med denna kväll till Marcus Färnström som bjöd på en intressant afton.


Bosse Th