Reception 090221

22 Logen Derva, Östersund
Eu-möte, Reception och Bardating 2009-02-21

Då har det åter varit dags för en Lång-lördag. Första mötet började kl 12.00 med Druidmöte och  Receptionsceremoni för bröderna Dick Granqvist och Tomas Stålhandske som upphöjdes till Druider.
Kl 13.30 var det dags för Bardamöte där bröderna Christer Svalmark och Anders Andersson välkomnades till Bardgraden, mötet avslutades med Bardaspel på sedvanligt manér.
Sista mötet, Eubatmötet där 5 nya bröder var kallade för invigning och välkomnades i vår orden. De nya bröderna är Anders Nilsson, Peter Boiardt, Jan Brolin, Bo Göran Karlsson och Urban Lidén.
När så all intagit sina platser var det dags för utdelning av Veterantecken.
Ämbetsmännen från SL Boreland, SÄÄ Gunnar Persson,  SSkr Peter Vahter och SM Lennart Cederberg gjorde entré i Lunden med brinnande facklor för att högtidligt dekorera broder Peter Berg med veterantecknet för 25 års trogen tjänst.
Slutligen en ceremoni och installation av ÄÄ och TJOÄ. Avgående ÄÄ Fredrik Fagerholm ersattes av broder Lars Andreasson och avgående TJOÄ Rolf Jonsson ersattes av avgående ÄÄ  Fredrik Fagerholm.
Efter  alla möten som var klara vid 19.30-tiden intogs en smaklig måltid med Lv Tomas Stålhandske som Konferencier.
Vill också passa på att påminna om Riksmötet i Östersund 7-9 augusti 2009

”Visste ni förresten att bröderna Bo Göran Karlsson och Ulf Wredhammar när de var ute med hundspann på Storsjöns is för ett antal år sedan hamnade mitt i en vargflock, i alla fall om man får tro Bo Göran”


Bosse Th